Leren duiken?

Duikclub Amphora leert het je!

Lid worden

Waar is het Amphorabeeld?

Het Amphorabeeld in de put van Ekeren is opnieuw te bewonderen in al zijn glorie.

Het Amphorabeeld werd in 2006 ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de club, met goedkeuring van AVOS in de put afgezonken.


Het is niet de eerste keer dat het beeld door vandalen werd verplaatst of in de diepe put gedumpt. Gelukkig konden we het beeld steeds terugvinden en opnieuw op zijn plaats zetten.
Deze keer verloopt de zoektocht naar ons Amphorabeeld wat moeizamer. Op 4 december, tijdens de eindduik van het Amphoraduikseizoen, deden alle deelnemende duikers een gerichte zoektocht naar het beeld. Tevergeefs... Het beeld werd niet gevonden. We geven het echter niet op en zetten onze zoektocht verder. Hiervoor gaan we hulp vragen aan AVOS via hun Facebook pagina.

Hopelijk vinden we het vermiste beeld snel terug want het lijkt ons onwaarschijnlijk dat het beeld uit de put verdwenen is. Zo'n zwaar beeld aan land brengen is immers niet evident.

Update 6/12/21:

Twee dagen na onze zoektocht dook er een foto op van het Amphorabeeld op Facebook.

We gaan nu de precieze locatie opvragen zodat we binnenkort een 'reddingsoperatie' kunnen opstarten.
Wordt vervolgd!

Update 15/01/2022

Tijdens de Nieuwjaarsduik konden de deelnemende duikers het Amphorabeeld opnieuw in al zijn glorie bewonderen. Het werd door enkele vrijwilligers in de loop van de maand december vakkundig terug op zijn plaats gezet én verankerd. 

Amphorabeeld

 

 

 

 

Nieuws

load more hold SHIFT key to load all load all

Inloggen

Agenda

scooteren
28-03-2023 21:00 pm
Clubduik
16-04-2023 10:00 am
Clubduik
22-04-2023 15:00 pm